#italianbrands

14 dana mogućnost povratka Besplatna dostava Najnovije kolekcije

Kocca

KOCCA -italijanski brand sinonim je za eleganciju, dobar ukus i stil. Kocca nije samo moda, to je način života, to je vizija utemeljena na kvaliteti i sofisticiranosti kako samog dizajna tako i materijala i načina proizvodnje. Inspiracija putovanjima i vječnom potragom za novim i uzbudljivim, lajtmotiv su gotovo svih kolekcija s uvijek fluidnim nijansama savremenog.
Jednom Kocca uvijek Kocca.

Adriano Langella

Adriano Langella svoje napore je usmjerio na savršenu integraciju kompletnih kreacija koje odražavaju pravi senzibilitet brenda: chic, sofisticirano. Klasičan i elegantan je pravi muški nepogrešivi stil, a sve proizlazi iz Adrianove kreativnosti i svestranog uma koji uspjeva uhvatiti teksturu tkanine, hromatske nijanse, detalje dodatka, slike i ideje za novu kolekciju.

Adriano Langella  je sada historija bolesti sa snažnim emocionalnim utjecajem koji stavlja proizvod na prvo mjesto u svom stilskom svjetlu.

Modna kolijevka

Moda je rođena u Italiji. Još u 11. stoljeću su se nakit, tekstili, ornamenti, cipele i haljine proizvodili u Veneciji, Milanu, Firenci, Napulju i Rimu. No, renesansa je sa svojom filozofijom, glazbom, umjetnošću i obrazovanjem donijela i modu koja je postala više od pukog odijevanja.

Od 17. do sredine 20. stoljeća Italiji su opasno konkurisale Francuska i Velika Britanija sa svojom visokom modom u prvom i vrhunskom izradom odijela u drugom slučaju. No, u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća Italija je ponovno vodeća svjetska sila kad je u pitanju moda.

Ni u jednoj zemlji na svijetu moda ne igra toliko važnu ulogu u strukturi privrede kao što je to slučaj s Italijom.

Osnovu ove unosne privredne grane čini razvijena tekstilna industrija, bezbroj porodičnih manufaktura koje se bave izradom obuće, predmeta od kože i različitih modnih detalja.

A neke od njih su upravo modni brendovi kao što su Kocca, Primo Emporio, Adriano Langella, Flo and Clo, Roberta Biagi itd ...


Pretplatite se na naš newsletter

Prijavite se sada te primajte informacije o akcijama i trendovima!